Regler för bredbandsstöd

Det är inte lätt att vara fiberförening och arbeta för att ge den egna trakten bredband för att möta framtiden. Egentligen borde riksdag och regering ha slagit fast att hela Sverige ska ha höghastighetsbredband och sett till att det blivit så. Nu har man abdikerat och låtit marknadskrafterna ta hand om det i tätorterna och lämnat det åt människorna själva på landsbygden.  I Prässebo upplever vi att vi inte ens har den egna kommunens stöd!

Att läsa Jordbruksverkets regler för stöd till bredband talar för sig själv. Vilket myndighetsspråk! Vilka tolkningsproblem! Hur ska man veta att man gör rätt?
Jordbruksverkets regler fastställdes i december 2015 långt efter det att bidragsansökningarna skulle ha varit inlämnade! Och de ligger djupt inbäddade på Jordbruksverkets hemsida. Jag har plockat ut dem i ett pdf-dokument. Läs själv och begrunda!

2 reaktioner på ”Regler för bredbandsstöd”

 1. Hej Eva!
  Vi håller med dig! Språket i det dokument du hänvisar till, är alldeles för krångligt. Just nu håller vi därför på att se över språket i hela föreskriften för att den ska bli enklare att förstå.
  MVH
  Jessica Hagård, kommunikatör Jordbruksverket

  1. Hej och tusen tack för kommentaren! Problemet är inte bara det att språket är omständligt och krångligt. Det skymmer sikten för det som verkligen är väsentligt. Ett annat problem är också att det kommer till så många som tolkar texten och det blir till slut som viskleken…
   Hur hittade du mig? Hälsningar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.